Al meer dan tien jaar bespreek ik met een trouwe groep leden iedere maand een literair werk. We analyseren het, laten onze gedachten erover gaan en bespreken voornamelijk onze leeservaringen. Het is laagdrempelig en de nadruk ligt op leesplezier en het uitwisselen van leeservaring. Er zitten educatieve componenten bij, maar het is nadrukkelijk geen college. 

 

Wil je een avondje aansluiten? Dat kan! Mail daarvoor op: marit@zijregelthet.com

 

Locatie: Purmerend

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Kosten: €8,- per keer / €64,- voor één seizoen (8 bijeenkomsten)

 

Veelgestelde vragen

Maar bespreken jullie dan altijd zwaar literair werk?

Nee, dat doen we niet. De ene keer is het wat zwaardere literatuur dan de andere keer, maar over het algemeen probeer ik het toegankelijk te houden voor iedereen. Eens per jaar proberen we een klassieker te lezen, maar dit doen we niet ieder seizoen. Je mag altijd boeken voorstellen om te lezen met de leesclub. Via enquêtes heb je zo nu en dan inspraak voor te lezen boeken.

Zijn er ook genres die jullie niet lezen?

Ja. We lezen eigenlijk nooit feelgood, we lezen amper thrillers en over het algemeen lezen we geen boeken die gaan over de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft te maken met algemene voorkeur van de groep zoals die nu is. 

Maar welke genres lezen jullie dan wel?

We proberen verschillende genres af te wisselen, maar we lezen voornamelijk psychologische romans. Soms lezen we echter ook cosy crimes, historische romans en coming of age. Eens per seizoen lezen we een klassieker en héél soms een jeugdroman. Belangrijker dan de genres vind ik de thema's: ik probeer dit afwisselend te houden.