• geboren in 1982 (41 jaar oud) in Amsterdam
  • opgegroeid in Purmerend
  • studeerde onder andere aan de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht. 
  • heeft jarenlang met plezier voor de klas gestaan
  • maakte in 2018 een carrièreswitch en is daar erg content mee, maar mist het contact met leerlingen wel
  • volgt nu met veel plezier modules aan de Schrijversacademie
  • droom: een boek uitgeven en lesgeven aan de Schrijversacademie

Over Marit; uitgebreide versie:

Eventmanagement

Voordat ik projectondersteuning deed, heb ik twee jaar eventmanagement gedaan. Ik werkte onder andere mee aan de organisatie van de grootste green tech business competition ter wereld en aan de grootste klimaatdemonstraties hier in Nederland. Je kunt hier in mijn portfolio meer over vinden.

Docente Nederlands

Het grootste gedeelte van mijn werkende leven tot nu toe ben ik docente Nederlands geweest. In totaal stond ik meer dan 15 jaar voor de klas. In 2018 stopte ik hiermee, maar in coronatijd (2020- 2021) heb ik nog een jaartje les gegeven omdat het onderwijsbloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan.

Het contact met leerlingen en het delen van mijn liefde voor literatuur vond ik hierin het leukst. 

Opleidingen

Vanaf 2001 heb ik verschillende vakken en opleidingen gevolgd aan een aantal hbo's en universiteiten. Ik volgde interessante vakken van de opleiding Nederlandse Taal & Cultuur in Utrecht, maar volgende ook vakken van het schakelprogramma Nederlandse Taal & Cultuur aan de universiteit van Amsterdam. Ik leerde dat niet iedere vorm of iedere opleiding bij mij paste, maar dat er zoveel leuks te vinden was in de ze opleidingen.

 

Ik behaalde mijn Bachelor Leraar Nederlands aan de Educatieve Facultateit van Amsterdam in 2005. In 2011 behaalde ik mijn Master Leraar Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam. 

 

Wat ik het leukst vond? (Kinder)taalontwikkeling uit het schakelprogramma van de UvA en Moderne en Historische letterkunde aan welke universiteit of hbo dan ook. Want ja, verhalen lezen voor mijn opleiding - dat was een droom.